10 Ekim 2012 Çarşamba

"KARADAYI" gümbür gümbür...


Daha önce de yazdığım gibi (Star Tv’deki- İşler Güçler- hariç), bu sezon dizilere abone olmaya hiç niyetim yoktu... Hele hele şu sakız gibi uzayan, hani abartmayayım 3-4 sezondur devam eden, malûm dizilere hiç!..
Ama Ağır Roman ve Veda, beni niyetimden caydırır gibi olduysa da, atv Kanalındaki Karadayı dizisinin fragmanlarını ve Kenan İmirzalıoğlu-Çetin Tekindor ikilisinin görüntülerini izlediğim zaman, yoldan çıkacağımı anlamıştım...
Ve Karadayı’nın ilk bölümü Pazartesi gün nihayet yayınlandı. Ancak, internet haberlerinden öğrendiğim kadarıyla, dizinin ratingleri beklenenden düşük çıkmış. Dahası dizinin oyuncuları, geçen gecelerin birinde, alkol sınırını aşmışlar, gazetecilerle tartışmışlar, tatsızlık çıkarmışlar, falan filan…
Beni bağlamaz!
Bana göre Karadayı dizisi, ilk bölümüyle gümbür gümbür geldi ve şahsi raytingimin en üst sırasına oturdu.( Umarım bu durum değişmez!)
...
1970 li yıllarda Beyazıt’ta kunduracılık yapan baba (Nazif-Çetin Tekindor) ve oğlu Mahir’in (Kenan İmirzalıoğlu) çalıştıkları pasaj dağıtılır. Yetmezmiş gibi, Mahir’in tam da nişanlanacağı gece, bir komployla karşılaşırlar ve bu komplo sonucunda baba Nazif suçsuz yere hapse düşer. Mahir eğer 30 gün içinde onun suçsuzluğunu kanıtlayamazsa, babası idama mahkûm edilecektir.
Heyecan dolu ve sinema filmi tadındaki pek çok sahnenin ardından, Mahir’in ağır ceza hâkimi Feride’yle (Bergüzar Korel) karşılaşma sahnesi 1. Bölümün sonu olur.

Sözün özü; Hikaye canlı, hayli ilginç ve de heyecanlı…

Dizinin yönetmeni Uluç Bayraktar. Bayraktar, geçen sezon dizilerinden Ezel ve Son'u da yöneten kişi.
Çetin Tekindor ve Kenan İmirzalıoğlu yine muazzam oyunculuklarını konuşturmuşlar. İlk bölümde çok az görünmüş olmakla beraber Bergüzar Korel de, Rıza Kocaoğlu ve diğer oyuncular da gayet başarılılar…

Benden söylemesi, pardon(!) yazması…

(Bir izleyici olarak sayın yönetmenden naçizane dileğimse, dizinin ilerideki bölümlerde Ezel ya da Son dizilerindeki gibi karmaşıklaşmaması, İmirzalıoğlu’nun daha az kabadayılaşması, nişanlısı rolündeki genç oyuncunun biraz daha az Türkanlaşması !..)