29 Temmuz 2012 Pazar

Evini değiştir, ilginç ve ucuz tatili kap!




Bir yandan üstüne yapışan tişörtü çekiştiriyor, diğer yandan alnından, boynundan sızan terleri siliyor, üstüne üstlük kendiyle dalga geçiyordu;
“Sıcak havalarda ben hep böyleyim, sanki bir sümüklü böcek gibiyim, hep ıslak, hep terliyim”

Geçen gece, Sevgili Hasan’ın 35–45 derece arasında seyreden sıcaklarla ve % 70–80 lere varan nemle ilişkilendirdiği o terli haline yaptığı benzetme beni hayli güldürmüştü.
Gerçekten de, bir aydan beri devam eden bu kavurucu sıcaklar, bu rütubet, yaşam enerjimizi, yaşam keyfimizi sildi süpürdü.
Mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıkları anladık da, bir de ithalleri çıktı; yok Balkanlardan gelen sıcak hava, yok Basradan gelen çöl sıcakları…
Bıktık yahu!
Hasan’ın deyimiyle hepimiz birer sümüklü böceğe döndük vallahi!

Neyse ki bu sıcak cefası benim için bitmek üzere.
Çünkü bir kaç gün sonra Avrupa’nın kuzeyine doğru kaçacağım hem de 3 haftalığına.
Hollandalı bir aileyle ev değişimi yapmak üzere Amsterdam’a gideceğim.
Onlar Antalya’da hasretini çektikleri denize, güneşe, sıcağa kavuşurken ben de özlediğim serin havayla sarmaş dolaş olacağım.
Ben orada onların evini, yatağını, mutfağını kullanıp, kenti gezip tozarken, onlar da benim evimi kullanarak, tatilin tadını çıkaracaklar.
Üstelik beş kuruş konaklama parası ödemeden; sadece yol parası vererek, evimizde yapacağımız mutfak masrafını orada yaparak…

Homelink adını taşıyan ev değişim sistemiyle beş yıl önce tanışmıştım.
O yıldan beri her yıl Homelink aracılıyla yurt dışında tatil yapar, ilginç deneyimlerimi yazar, Milliyet Blog’da ve Homelink’in kendi sitesinde, diğer insanlarla paylaşırım. 
Bu yazılar, ilginç ve alternatif tatil arayışında olanların hayli ilgisini çeker.
Bense bu yolla, yurt dışında yaşadığım anıları arşivlerken, bu sistemi hiç kullanmamış olanlara önermenin keyfini yaşarım.

Sanırım geçen ayın başlarıydı, Ayşe Arman’ın “ev değişimiyle tatil” konulu bir röportajı yayınlanmıştı. Bilmiyorum artık o yazının tesiriyle mi, yoksa insanların alternatif tatil arayışlarının yoğunlaşması nedeniyle mi, Homelink ve tatil konulu eski yazılarımın okunurluğu arttı.
O yüzden ben de, her yıl yaptığım gibi, hem seyahat öncesi birkaç satır yazmış olayım ve hem de ev değişimiyle tatil konusunu kendi sayfamda bir kez daha güncelleyeyim istedim.

Daha ayrıntılı fikir edinmeniz için,Homelink sitesini ( http://www.homelinkturkey.com/ ) incelemenizi tavsiye ederim.

Hollanda’dan  yazacağım tatil yazılarında buluşmak üzere, hoşçakalın...


***